utorak, 17. studenoga 2009.

Šunka u kruhu



Bez šunke nema uskrsnog doručka, a najslađa je pečena u kruhu.
Uz pincu, pisanice i kolače, neizostavni su dio uskršnjeg doručka, a kruh u kojem se pekla šunka prava je poslastica.
Tijesto za šunku težine 1 kg (1 kg polubijelog brašna,1 kocka svježeg kvasca,1 žličica šećera,15 gr soli,0,5 dcl ulja,0,5 l mlake vode)za svaki kilogram šunke povećati količinu materijala za tijesto.
Šunku malo isprati pod toplom vodom i dobro osušiti papirnatim ubrusima. Važno je da šunka bude potpuno suha, kako bi tijesto fino obložilo cijelu šunku.
Kocku svježeg kvasca razmutiti u malo mlake vode i sa žličicom šećera. Ne treba ga pustiti dizati.
U brašno dodati sol, ulje, kvasac i mlaku vodu pa umijesiti glatko tijesto kao za kruh. Tijesto razvući onoliko koliko je potrebno da omotate cijelu šunku. Staviti na pouljeni lim i peči na 200°C po sat vremena za svaki kilogram šunke.

Nema komentara:

Objavi komentar