utorak, 17. studenoga 2009.

Crni rižot od sipe



Ukusan rižoto crn od sipinog crnila, uz malo vještine u čišćenju sipe, moguće je pripremiti i u amaterskoj kuhinji.
1,20 kg sipe,30 dkg riže,1,5 dcl maslinovog ulja,20 dkg kapula,4 češnja češnjaka,1 žlica koncentrata rajčice,1 vezica peršina,10 dcl žlahtine,5 dcl prošeka,1/2 l ribljeg temeljaca,1 žlica domaće kvasine.
Sipe operati, očistiti, odvojiti vrećicu crnila, narezati na kockice.
Na ugrijanom maslinovom ulju pirjati sitno sjeckanu kapulu, sipu, kad malo omekša dodati pire od rajčice, sjeckani peršin, češnjak, podlijeti ribljim temeljcem, vinom, začiniti i kuhati 15-ak minuta. Dodati rižu, prošek i pred kraj vrećicu crnila. Još malo kuhati i maknuti s vatre. Pustiti da odstoji nekoliko minuta, pazeći da riža ostane al dente. Servirati uz dekoraciju od svježeg peršina i limuna.

Nema komentara:

Objavi komentar