Zdrav seksualni odnos:
-
Definicija zdravog seksualnog odnosa je različita za svaki par jer svaki
pojedinac ima različite seksualne potrebe i sklonosti. Aktivnosti za
vrijeme seksu...
utorak, 17. studenoga 2009.
Ajngemahtec
Svakako nije autohtono, da ne bi bilo zabune i da ne bi ispalo da se kitimo tuđim perjem, ali je u Zagrebu vrlo tradicionalna juhica. Nekad teško da se mogao zamisliti nedjeljni ručak koji ne bi započeo ajngemahtecom.Po nekim izvorima, ovu pileću juhu s noklicama od jetrica, preuzeli smo od Austrijanaca, a udomaćeno ime mu dolazi od njemačkog eingemacht, što bi se moglo prevesti kao „sve zajedno“ ili „sve u jednom“. Tipično zagrebački, dodali smo još i deminutiv i tako već generacijama uživamo u ajngemahtecu.
Sastojci:0,5 kg piletine,10 dkg pileće jetrica,10 dkg mrkve,5 dkg luka,10 dkg graška,10 dkg tikvica,10 dkg korijena od peršina,10 dkg korijena od celera,Sol i papar po ukusu,3 žlice brašna,1 jaje,malo ulja.
Priprema:Piletinu narezati na manje komade, na kockice.Sitno nasjeckani luk lagano prepržiti na masnoći pa kad dobije zlatno žutu boju, u posudu dodati narezano meso. Malo ga prepržiti dok ravnomjerno ne pobijeli i potom dodavati povrće po tvrdoći: prvo mrkva, pa onda peršin, pa celer i na kraju tikvice i grašak. Pustiti sve sastojke da se malo preprže. Kad se meso i povrće prepržilo, dodati litru i pol vode, pustiti da zakuha, pa onda smanjiti vatru i pustiti da polako kuha, otprilike sat vremena. Pred kraj ukuhati noklice od jetrica i pustiti još 10-ak minuta na vatri dok se noklice ne skuhaju.Na kraju, kad se makne s vatre, posuti sjeckanim listom peršina.
Smjesa za noklice- U posudi razmutiti cijelo jaje i polako dodavali brašno, sol, papar, nasjeckani peršin i fino usitnjenu jetricu. Lagano umiješamo, pustimo da par minuta odstoji, malom žlićicom ukuhavamo u juhu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar