utorak, 17. studenoga 2009.

Bakalar na bijelo



Bakalar na bijelo u Dalmaciji još zovu i bakalar bianco.
Kad je bakalar očišćen i skunah, spreman je za pripremu na bijelo.
1 – 1,5 kg kuhanog bakalara,1 kg krumpira skuhati u kori,1 glavica luka – sitno nasjeckati4 režnja češnjaka – usitniti
Prodinstati luk na običnom ulju, prstohvat soli miješati na srednjoj vatri drvenom kuhačom, kad dok se ne zastakli i ne počne gubiti vodu pa dodati češnjak i dodati 0,5 dcl juhe u kojoj se kuhao bakalar pa dinstati još 2-3 minute.
Dodati filetirani i usitnjeni bakalar, posoliti, popapriti i dodati 1,5 dcl maslinovog ulja, kuhati na laganoj vatri i podlijevati juhicom od bakalara. Na kraju dodati 4 režnja češnjaka i usitnjeni peršin.
Ugrubo zgnječiti topli krumpir i odvojiti 2 krumpira. Odmah s vatre uliti vrući bakalar u topli krumpir, napraviti pire i miješati na laganoj vatri. Dodati peršin i još 2-3 režnja češnjaka po ukusu te ulivati još maslinovog ulja i krumpira, soliti i biberiti po ukusu.

Nema komentara:

Objavi komentar